Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Oldalak

Facebook

Lamer rovat: The Real Story of Jób

2011.10.10. 04:00 :: MrD

Vallásos témájú demó következik, a béketűrő Jób "igaz" története. Remélem az alaptörténettel mindenki tisztában van. Ha nem, akkor itt az ideje fellapozni a bibliát. :)

A demót a PainMasterS nevű csapat készítette és 1999-ben mutatták be az AntiQ partyn de a helyezésre már sajnos nem emlékszem (talán harmadikak vagy negyedikek lehettek). Ezen a partyn egyébként két alkotással is indultak. Főattrakciónak egy Talkshow paródiát szántak, Friderikusz Sándorral és Bill Gates-el a főszerepben de a közönség - finoman szólva - nem volt vevő az ötletre. Konkrétan az első pár perc után kifütyülték így le sem adták végig. Jób történetét 2 hétvége alatt dobta össze a csapat és úgy gondolták, ha már a party előtt elkészültek vele, ezzel is beneveznek. Jó döntés volt, így legalább nem volt teljes kudarc a csapat debütálása. Remélem azért a Talkshow paródia is felkerül előbb-utóbb valahova, mert azért abban is akadt pár jó poén de tény, hogy a jellege és a hossza (több mint negyed óra volt a teljes játékidő) miatt nem volt életképes versenyző a Lamer Demó kategóriában.

Még egy kis technikai infó a demóhoz. Amigás alkotásról lévén szó, természetesen annak idején ez is Scala-val készült, a YouTube-ra viszont már egy új változat került fel. Személyes tapasztalat, hogy a Scala-val készült cuccokat az Amiga emulátorok nem igazán tudják megemészteni. Bár egy Scala-s demó gyakorlatilag többnyire csak képek megjelenítéséből, valamint videó és hanglejátszásból áll, az egész lejátszás sokszor akadozik, kimaradnak hangok, néha ugyanazt a hangfájlt kétszer kezdi el lejátszani a scala, és akkor az egyes képek, videók közötti átvezető effektek lassúságáról, szaggatásáról még nem is beszéltem. A lényeg, hogy emulátor alatt szinte élvezhetetlenek ezek az alkotások. A készítők viszont vették a fáradtságot és az egészet újra összerakták egy videó vágó progival. Persze így néhány, az eredetiben alkalmazott effektről le kellett mondani, viszont cserébe platformfüggetlenné vált az alkotás.

Fontos megemlíteni, hogy a demó készítésekor a csapatot nagyban inspirálta a Crimson Jihad nevű Amigás társulat, pC Szerviz című alkotása. Remélhetőleg idővel a CJ demókat is feltölti valaki valamilyen videómegosztóra, kár lenne értük, ha a feledés homályába merülnének...

Szólj hozzá!

Címkék: amiga scala pc szerviz lamer demó painmasters the real story of job antiq crimson jihad

A bejegyzés trackback címe:

https://gagyifaktor.blog.hu/api/trackback/id/tr253164707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása